Események

2012.08.12. 21:54

Az elmúlt napok Bizsu, Barka, Bravó és Bingó örökbefogadásának eseményeivel teltek. Természetesen volt állatorvos, nálunk járt a kovács, a soron következő páciensek legnagyobb örömére. Azt hiszem ezen az örökbefogadás dolgon már nagyon szeretnék túl lenni, mert ismét igen sok ember típussal ismerkedtem meg. Ismét gazdagodtam "élményekkel" és sokszor ismét elszállt a remény belőlem, hogy az emberi faj érzelmi világa az állatok felé lassan, de csak is jó irányba változik. Csak egy pár beszólásból idéznék, melyektől föl állt a hajam. Például:  "Jó kiállású ló, remélem bírja majd a strapát." "Hát, a  mai takarmány árak mellett meg kell dolgoznia az ennivalójáért majd." "Dob még egy pár csikót..." és még sorolhatnám a hülyébbnél hülyébb megjegyzéseket, de nem teszem. Mondanom sem kell, öt perc beszélgetés után tudtam, hogy ezeknek az embereknek nem adom oda lovaim. Na de azért, hogy ne csak keseregjünk ezeken a dolgokon, úgy néz ki Bravónak és Bingónak sikerült megtalálni a méltó örökbefogadókat. Bingó Veresegyházra kerül, ennél a választásnál a kedves és szimpatikus családon kívül csak az a nagyobb örömöm, hogy közel lesz hozzánk, és sűrűn láthatom őt. Bravó Tatabányára kerül, szintén egy nagyon szimpatikus család tanyájára. Tatabányán még nem jártam megnézni a helyet, több okból kifolyólag, de jövőhéten mindenképpen elmegyek. Végül is közben intézzük a hivatalos papírokat a lovaknak.

Csipit örökbefogadták... Tudjátok, ő az, akit elütött egy autó Őrbottyánban, és ideiglenesen hozzánk került, lábadozni, gyógyulni, és itt is maradt. Nagyon édes kutya Csipi, kicsit sajnáltam is, hogy elvitték, de úgy érzem nagyon jó helyre került, és ráadásul nem is messze tőlünk, Fótra költözött. :)
Végül is az örökbefogadó az egyetlen jelentkezőnk a legelső kennelépítésre meghirdetett segítségkérésre, Petra. Már akkor mondta, úgy érzi, szeretné örökbefogadni Csipit, mikor leültünk megpihenni, a gallyak, és ágak húrculása közepette. És Ő visszajött csipiért, a már meglévő gyönyörű kutyájuk, Gonzó mellé. Miből is születhetnek többek között őszinte és igaz barátságok? Az állatok iránt érzett szeretetből, és kennelépítésből:)

Szomorúan tapasztalom, az elmúlt hetekben egyre több bejelentést kap alapítványunk éhező lovakról, és kóbor, kidobott kutyákról, és én már előre rettegek, mi lesz az elkövetkezendő hónapokban az egyre növekvő takarmány árak mellett. ezelőtt egy pár évvel még úgy éreztem, megváltom a világot, de ez az érzés egyre távolabb kerül tőlem... :(

111111111csipi.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://equusmenhely.blog.hu/api/trackback/id/tr484708969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása