Hosszúúú sétaaa.... :)

2011.11.02. 14:15

Szeretteinkről való megemlékezés hosszú hétvégéje a menhelyen élő állatok számára is békésen telt. A lovak kint a legelőn bóbiskoltak, magukba szívva az ősz utolsó melegítő napsugarait, felkészülve az előttünk álló télre.

Megérkeztek az önkéntes kutyasétáltató barátaim is, kiknek segítségével a kutyusokat csoportokba osztva elindultunk egy hatalmas sétára, kihasználva a körülöttünk lévő csodálatos természet adottságait. Ketten hozták magukkal saját kutyusaikat is, szerencsére a menhelyen élő kutyák nagyon barátságosak és nyitottak az új kutyákkal való ismerkedésre, úgyhogy a kezdeti ismerkedős-örömködés után teljesen természetesnek vették őket is. Kutyáink az elején türelmesen bandukoltak mellettünk pórázra kötve, hiszen már megszokták, hogy úgyis odaérünk arra a részre, ahol az övék lehet a póráztalan szabadság, boldog rohangálás. Utunk során találkoztunk tereplovasokkal is, őket tiszteletben tartva meg is kötöttük gyorsan a kutyákat. Ők pedig olyan izgalommal nézték őket, ahogy elhaladnak mellettünk, pont úgy, mint akik még soha életükben nem láttak lovat, hiszen otthon végül is csak egy kerítés választja el őket a sok-sok pacitól...:) Kivéve Málnát, a fekete kis tacskó keveréket) nem kellett megkötni, hiszen ő Itthon is nap, mint nap kijár a lovakat meglátogatni, és a karám rései között figyeli őket. Nagyon sokat sétáltunk, csak mentünk, mentünk, és mentünk és mentünk... Aztán a lenyugvó nap sugarait látva, no meg a lovak etetési idejét figyelembe véve elindultunk hazafelé. Már közel a menhelyhez, megfáradt kutyáink a legelő karámjai mellett elhaladva csak oda-oda pillantgattak a lovakra, mert látszott rajtuk, hogy kirohangálták magukat, most már mindenki csak a vacsira, a vízre, és fekhelyre tud gondolni, ami otthon várta őket.

Legifjabb önkéntesünk, örökbefogadott lovával :)

 

  

 

Legifjabb önkéntes kutyasétáltatónk:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://equusmenhely.blog.hu/api/trackback/id/tr733347775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása