Az Állatok Világnapja

2012.10.09. 20:38

Az ember akkor segíti igazán az állatokat, ha megteremti, és fenntartja a számukra természetes környezetet és szabadságot. Ha gazdájuk helyett társukká válunk, ha megosztozunk velük a bolygón, akkor meglátjuk, hogy mesébe illő módon elénk hozzák rejtett kincseiket, ha engedjük nekik.
Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség immár hagyománnyá vált az Állatok világnapja alkalmából rendezett felvonulásán vettünk részt. Nagyon jóleső érzés volt a sok állatszerető emberrel, civil szervezetekkel együtt sétálni a Bazilikától a Hősök Teréig. Végül is a felvonulásunkkal szeretnénk felhívni az emberek figyelmét az állatokkal szembeni felelősségteljes gondolkodásra, gondoskodásra, a tudatos tenyésztésre, legyen szó haszon, vagy hobbi állatokról és fajukhoz méltó tartásukról. Úgy érzem, hogy évről évre egyre többen vagyunk, és csak reménykedni tudok benne, hogy jövőre még többen csatlakoznának hozzánk azzal a hittel, hogy az állatoknak ugyanolyan joguk van élni ezen a Földön, mint nekünk, embereknek, hiszen a sorsuk a mi kezünkben van.

111111111111felvon2.JPG

111111111111felvon.JPG

Bingó által új barátokra találtunk.

Biztos emléketek Bingóra. Hát persze, hogy emlékeztek, hiszen nem rég adtam hírül örökbefogadásának történetét. Veresegyházára került, egy 12 éves kislány és családja nagy örömére, akik történetesen egy hagyományőrző csapat lelkes lószerető tagjai. Nagyon hálás vagyok Nekik, hiszen első hívószóra csatlakoztak hozzánk gyönyörű huszár egyenruhájukat ez alkalommal a Bottyán Equus sárga egyenpólójára cserélve. A lovak gyönyörű látványt nyújtottak sárga kendővel a nyakukban, ember társukkal a hátukon fegyelmezetten vonulva. Ezúton is szeretnénk Nekik megköszönni, hogy képviselték a Bottyán Equus Ló és Kutyaotthon Alapítványt! :)

Ovisok
Az Állatok Világnapja alkalmából több ovis csoport is ellátogatott alapítványunkba az elmúlt héten. Külön hálás vagyok az óvónéniknek ezekért a látogatásokért, mert tudom, milyen fontos szerepe van a felnövekvő nemzedék életében, hogy miként beszélnek az őket körülvevő felnőttek a körülöttük lévő természetről, és a benne élő állatokról. Én úgy érzem, hogy az állatok szeretetét tanítani nem lehet, de ha mi felnőttek átadunk az érzéseinkből, rávezetjük őket  arra, hogy ha szeretettel és felelősséggel fordulunk a természet és a benne élő állatvilág felé, mely oly csodálatos és sok színű, szebb lesz a világ melyben élünk.

1111111111gyerekcsoport02.JPG

1111111111gyerekcsoport01.JPG

Csodás adomány
Hát persze, hogy ismét állatok által köttetett barátságnak köszönhetően jutottunk egy időre elegendő kutya és cica eledelhez. Történt ugyanis, hogy Csipit örökbefogadta Petra és Párja, Tomi. Petráról még azt is tudni kell, Ő volt a legelső kennelépítésre meghirdetett napra az egyetlen hős jelentkező. Mondta is, hogy először azt hitte, máshol van a gyülekező.... Hát Ő jó helyen gyülekezett, csak éppen egyedül. :) (azóta is jókat nevetünk ezen) :)
A lényeg, a lényeg, hősiesen cimbálta velünk a kivágott gallyakat, ágakat napestig. Regi lányommal hamar szótértettek a kutyákkal kapcsolatos dolgokról, mely kimeríthetetlen  témát később az interneten is folytatták. Az email váltásokból, és Csipi beilleszkedésének történeteiről való beszámolásból barátság szövődött. Petra főnöke jószívű ember lévén olykor-olykor egy bizonyos összeget adományozásra szán egy általa kiválasztott civil szervezetnek. Ám a mi Petránk ajánlására ezt az összeget most a mi alapítványunknak adták, és Petráék rengeteg tápot, konzervet vásároltak belőle a kutyáknak-cicáknak.

11111111111adomany.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://equusmenhely.blog.hu/api/trackback/id/tr594829415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása