Az elmúlt napok eseményei

2012.11.21. 21:35

Fehér puli ivartalanítás
Természetesen ez a hét sem múlhatott el ivartalanítás nélkül. Illetve elmúlhatott  volna, viszont akkor nem lennék nyugodt, ha netalán valaki örökbe fogadná valamelyik kutyámat, aki nincs ivartalanítva és összehozna egy tucatnyi kiskutyát, kinek a jövőjét illetően én már nem is lennék nyugodt. És higgyétek el, erre minden okom megvan. Nos, Fefe, a legújabb védencünk egy fehér puli, a fotón éppen az ivartalanítás miatt történt altatásból ébredezik.

11111111111fece.JPG

11111111111fece2.JPG

Büszke lovunk lesérült.
Alig hevertük ki Mami lovunk kólikával járó izgalmait pár napra rá Büszke okozott riadalmat "szeretteinek". Reggel még büszkén vágtatott ki társai után a napi pucoválás után a legelőre. Este már alig tudtuk bevezetni bokszába, olyan szinten sántított jobb első lábára. Egyszerűen nem tudom elképzelni, mit tudott csinálni magával, csak találgatni lehet. Éjszakára bekentünk gyulladás csökkentő krémmel, de sajnos reggelre még rosszabb lett a helyzet. Úgyhogy azonnal hívtam Dr. Kurucz Jánost, és elpanaszoltam neki mi történt, és Ő jött ahogy csak tudott. A Doktor úr ultrahang vizsgálata után felállította a szomorú diagnózist, miszerint Büszke ínszalagjai sérültek, egy 80%-os, egy 30%-os mértékben. Ez azt jelenti, legalább két hónap bokszfogság, és ez idő alatt regenerálódnak talán az ínszalagok. Lenne rá gyógyszeres kezelés is, de sajnos több, mint 300.000 Ft lenne, ami gyorsítaná ezt a folyamatot, de erre most sajnos nincs anyagi lehetőségünk. De a Doktor úr megnyugtatott, hogy ugyan lassabban, de e nélkül is meggyógyulhat Büszke. Természetesen napi szinten kezelni kell, hűteni, majd meleg fáslival bepólyázni. Büszke elég szépen tűri a fogságot, de reggel, mikor mennek ki a többiek, szomorúan nyerít utánuk, és este határtalan örömmel fogadja őket. 

Megérkezett az adomány másik fele
Megkaptuk a várva várt adomány még lemaradt részét az 1kg táp 1 jótett csoport tagjaitól. Mit ne mondjak, nagyon jól jött. Persze mikor nem jön jól ennyi állat tartása mellett az adomány... :) Ezúton is el szeretném mondani, hogy nagyon nagyon szépen köszönöm, ennek a maroknyi embernek elhivatottságukat, segítségüket, a  magam, és az alapítványban élő állatok nevében, és boldog vagyok, hogy megismerhettem őket!

P1000740.JPG

Elkészült a kutyakennel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Örömmel adom hírül, hogy a hónapokkal ezelőtt nagy elánnal elkezdett kutyakennelünk elkészült! Igaz, úgy készült, mint a Luca széke, vagy idő nem volt rá, vagy segítség, külső segítség meg főképpen nem, volt, hogy másra kellett a pénz, de ettől függetlenül egy maroknyi embert kivéve, kiknek ezúton is szeretném elmondani, hogy nagyon hálás vagyok nekik, és köszönöm önzetlen segítségüket! Szóval sajnos anyagi nehézségek is nehezítették kennelünk kivitelezését, hiszen tudatosult bennünk a gondolat, és a tény, hogy a takarmány árak a tavalyi évhez képest megduplázódtak. Az amúgy is kevés adó 1%-unk mellett komoly döntés előtt álltunk, befejezzük e a kutyakennelt, vagy ne?... Fontossága nem kétséges, hiszen akarva, akaratlanul egyre csak nő a kutyák létszáma, és a velük járó költségek. 
De ekkor jött a csoda Vilcsek Adrienn révén, ki kuratóriumi tagja is alapítványunknak, na és a Ganz Mérőgyár KFT.-nél dolgozik. Nos, a lényeg a lényeg, végül is Adrikám egy pályázat útján 200.000 Ft-ot nyert az alapítvány javára, mely összeggel hozzásegítettek bennünket a drótkerítés megvásárlásához, melyet az ITRON Ganz karitatív csapata szombaton saját kezűleg fel is penderített a beton alapra. Ezúton is szeretném nekik megköszönni, hogy munkájukkal is hozzájárultak a kennel megépítéséhez!

P1000760.JPG

P1000768.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://equusmenhely.blog.hu/api/trackback/id/tr124918972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása