Történések...

2012.04.18. 21:00

Az elmúlt napok bőven eseményekkel teltek állatotthonunkban, végül is ez nem újdonság, ennyi állat mellett mindig történik valami, mely részben felelőtlen, szívtelen embereknek köszönhető. A Németjuhász kutyus igen szomorú az eltelt napok óta, csak fekszik, és nem igazán érdeklik a körülötte történő események. Talán az jár a fejében, mit is követhetett nyomorult gazdája ellen, hogy csak úgy eldobta őt. Talán idővel megbocsát neki, és rájön, hogy gazdája nem érdemli meg, hogy bánkódjon miatta. Barbi pacinak ismét le kellett cserélni a szilikonos gyógypatkóját, de öröm hírrel szolgált a kovács, Barbi jobb patája szinte teljesen meggyógyult, a bal még nem igazán tökéletes. Kérlek Benneteket Kedves Olvasóim, ha valaki meg tudná őt ajándékozni Biotin készítménnyel, nagyon megköszönnénk. Ő, meg én. A sok ivartalanítás és az állatok etetése, orvosi ellátása mellett nagyon szűkösek az anyagi lehetőségeink.

Csiperke kutyus, kiről szintén beszámoltam az előzőekben, (Ő az akin átment egy autó) alig épült fel a balesetből, melyet végül is szerencsésen megúszott a pocakjában fejlődő kiskutyákkal együtt, kiknek mint az ivartalanítás alkalmával kiderült, esélyük sem lett volna a megszületésre, hiszen Csipi méhe olyan szinten sérült a balesetben, hogy biztosan elpusztult volna az ellésben. Ahogy simogattam Csipit, vettem észre meg vannak duzzadva a cicijei, nem volt kérdéses vemhessége. Dr. Erdélyi Gáborral egyeztetve elvittem őt ivartalanításra, melynek során csipiből hét kiskutyát műtött ki a Doktor úr.

Megszülettek az első kiskecskék, kiknek születését terveztem, hiszen a kecske tején nagyon sok árva állatkát neveltem már fel. Többek között Szilaj is ennek a csodálatos nedűnek köszönheti az életét. A kecsketej gyógyító értéke már az Ókorban ismert volt. Hippokrates az ógörög orvos gyógyszerként használta a kecsketejet különböző betegségekre. A 16. században élt Paracelsius természettudós és orvos, a kecsketejet nagyon értékesnek tartotta, és a kecsketejsav különös gyógyító hatását hangsúlyozta. A vitaminok a kecsketejben különböző mennyiségben fordulnak elő. A, B, vitaminok egyes fajtái például nagyobb mennyiségben vannak jelen benne, mint az anyatejben. Ha a csikónak dajkára van szüksége a kecske ezt a szolgálatot is remekül ellátja, a kiscsikót életben tartja és felneveli.

Ezenkívül a Mátyás Tanyán jártam lakossági bejelnetésre, melyről a legközelebbi írásomban számolok be, de pár fotót azért megelőlegeztem a Facebookon...

Ők is barátok, lehet hogy ők is kecsketejen nevelkedtek fel... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://equusmenhely.blog.hu/api/trackback/id/tr104459756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása