Betyár beteg lett

2012.04.10. 22:12

Betyár egy győnyőrű csődőr, ki az alapítvány vendégszeretetét élvezi lassan két éve. Csődőr mivoltjának és heves vérmérsékletének köszönhetően sajnos több időt tölt a bokszban, mint társai között. Borzasztó rossz tartási körülmények miatt kellett őt megszabadítani kegyetlen gazdájától a helyi önkormányzat kérésére. Nos, a lényeg Húsvétot ünnepeltünk, mondjuk hozzáfűzöm teljesen mindegy mit ünnepelünk, védenceink ugyanolyan bánásmódot, törődést igényelnek, mint bármelyik más napon. Húsvét hétfő reggelnén jön Gyözi, (az én unokaöcsém, és egyben nagy támaszom és segítségem elhivatottságomban) szóval jön Gyözi, "gyere Évi, úgy nézem Betyárral valami gond van, nézd meg te is mi lehet a baj" Nem egyértelműen a kólikára jellemző tüneteket mutatta, de jobb félni, mint megijedni, hiszen minden lovas tudja, a kólika egy igen veszélyes betegség a lovakra, némely típusa percek alatt elviheti a lovat. Hú, nagyon megijedtem, átfutott az agyamon, ünnep van, kit is érek el S.O.S.-ben?! Hál' Istennek az én gyönyörű ménesemben koruk, és a már meglévő betegségek ellenére ritkán kell orvost hívni. Természetesen elsőként Dr. Kurucz Jánost hívtam, hiszen Ő a lovaim gyógyítója, és bíztam benne, hogy mint mindig most is számíthatok rá. Hát persze, hogy pont ünnepet ment köszönteni lányának, de mégis egy órán belül itt volt. Alaposan megvizsgálta Betyárt, aki önmagához képest ezt szépen tűrte is Gyözi felügyelete mellett. A doki azt mondta, úgy érzi semmi komoly gond, de a biztonság kedvéért kapott szurikat és ellátott minket tanácsokkal, mit hogyan. Betyár azóta is jól van, eszik, iszik, (lehet megviselték a frontok).

Eljött hozzánk a családom, ebéd után tettünk egy nagy sétát, most a kutyafalkám főleg apraját képviselő csapatával, melyet meg is örökítettem. Látogatónk nagyon kevés volt, de ezt a húsvéti ünnepeknek tudom be. Hazafelé már traktorral vontatott lovaskocsin jöttünk, csuda jó buli volt mind nekünk, mind a kutyáinknak. :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://equusmenhely.blog.hu/api/trackback/id/tr494381904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása