Összefoglaló

2012.02.27. 21:19

 

Gyorsan elszaladt a hét, mint mindig. Sára kezdi megszokni új helyét, és minket. Érdeklődve figyeli a szomszédos karámlakót, Szilajt és Bravót. Néha nagyot szippant a levegőbe, talán ismerős szagokat keresve, szemével fürkészve az erdővel határolt legelőt. Pajtásai olykor-olykor nyerítésükkel hozzák tudtára nem tetszésüket az idegen felé. Most már szépen megeszi a zabját, utána komótosan szálazgatja szénáját, de úgy látom egy fogreszelés jobban megkönnyítené dolgát. Sáráról elmondhatom így egy pár nap távlatából, hogy igen-igen gyors járású paci. Első nap azt gondoltam, biztos az új hely teszi, hogy így viselkedik, ha nem figyelünk rá csak lobogunk utána, mint a sz@rospapír.... :) De hát volt már nekünk ilyen lovunk, aki először csak helyben vágtában volt képes közlekedni az istálló és a karám között, ha vezettem. Az idő múlásával ő maga is rájött, tulajdonképpen nem sietünk sehova. Szóval Sárát egyelőre az elkülönítő karámban helyeztük el napközben, éjszaka a nagyistállóban alszik sok társával együtt. Egy idő után, ha már úgy érzem Sára valamelyest elfogadta új otthonát, új társait elkezdjük összeszoktatni a többi lóval. Azért ez elég időigényes feladat, mert egyszerre csak két lovat engedünk hozzá ismerkedés címén. Persze a karám szélén figyelve az eseményeket, ha elfajulna a helyzet, bármikor közbetudjunk lépni. Két-három hét eltelik így, hogy két-három naponta új társakat kap. Ha már mindenkit így megismertettünk vele, oda-vissza mehet ő is a ménesbe.
Az új kutyus családnál vizitelt Dr. Váradi Noémi, akivel most találkoztam először, de elmondhatom, egy nagyon alapos az egész lényéből sugárzó állatszerető orvost ismertem meg. A kiskutyák megkapták a nekik járó vakcinát, féreghajtót. Nagyon cukik, szépen fejlődnek.
Itt Jártak Oliék, volt nagy séta, és nagy bánat Negró szemében, mikor elmentek. Azzal vígasztalom, egyszer a te időd is eljön, csak lény türelmes! Jó, azért engem is szeret, de a lelkét is eladná Oliékért:)
Meglátogatott Adri barátnőm, kuratóriumi tagtársam, Szilaj szinkronhangja, felhívta figyelmem, hogy szedjem össze gondolataim, mire legközelebb jön, mi is kerüljön a honlapra, s kezdjünk lépni az adó 1-os kampány miatt is.
Ezúton is szeretnélek kérni Benneteket Kedves Olvasóim, tegyétek Ti is ezt értünk, mert szeretnénk még nagyon sok lónak, és kutyának megadni a lehetőséget a hozzájuk méltó életre! köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://equusmenhely.blog.hu/api/trackback/id/tr974218326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M. Olivér 2012.02.28. 07:20:50

Anyuska. Itt az egyetemen az összes kollégámat (kb. 25 embert)rábeszéltem az adó 1%-ra természetesen. :-) Puszi.

equusmenhely 2012.03.04. 11:22:29

@M. Olivér: Köszönjük szépen Oli!:) Ha valaki, akkor Te igazán tudod, milyen nagy szükségünk van minél több ember segítségére! :)
süti beállítások módosítása