A mai nap igazán mozgalmas volt az állatotthonunkban.

Reggel fél 8-kor a lovak vakcinázásával indult a nap Dr. Kurucz János jóvoltából. Ez azt jelenti, a mai napot bokszfogságban töltötték lovaink. Nem igazán viselte meg őket, hiszen egész nap szórakoztatva voltak különböző korosztályú emberek révén, kik elhalmozták őket szeretetükkel, és több kiló sárgarépával és almával. A Rügyek és Gyökerek Egyesület önkéntesei özönlötték el a legelőt lapáttal, gereblyével felszerelkezve. Szokásos félévente történő összejövetelük célja a Bottyán Equus állatotthonban lócitrom mentesítés, illetve legelő takarítás volt, no meg egy kis kutyasétáltatás. : ) Nagy örömömre szolgál az a tény, hogy évről évre egyre többen csatlakoznak e nemes feladat elvégzéséhez. Persze lovaink fittyet hányva a nagy takarításra, holnaptól újra és újra az elől be, hátul ki biológiai életritmusuknak eleget téve ugyanúgy telekakálják a legelőt egy-két héten belül. De hát el kell fogadnom ezt a tényt, ez is hozzátartozik a lótartás szépségeihez. Márpedig 43 ló szépen termel! : )

Ezen kívül 11 óra körül beviharzott a menhelyre 50, azaz 50 fős gyerekcsoport, kiknek látványától a menhelyen élő összes cica eltűnt a szélrózsa minden irányában….:) Míg kint a legelőn folyt a munka dandárja, addig bent az istálló előtt rotyogott a paprikás krumpli. Önkéntes szakácsunk igencsak kitett magáért, vagy mert én pucoltam a krumpli nagy részét, nem tudom, a végeredmény magáért beszélt. (haha) :): )A gyerekeknek tartottam egy kis előadást az állatotthonunkról, a felelősségteljes állattartásról, melyet megkoronáztunk egy kis feladat megoldásával, és a program végére egy jó kis futóversennyel. : )Egy szónak is száz a vége, nagyon jól és tartalmasan telt a mai nap itt a Bottyán Equusnál! Ezúton is köszönöm a Rügyek és Gyökerek Egyesület Önkénteseinek segítségüket, adományaikat, melyeket a menhelyen élő lovaknak, kutyáknak, cicáknak hoztak! Tavasszal szeretettel visszavárom Őket, mert egy nagyon kedves, szimpatikus, összetartó csapatot ismertem meg bennük. No persze addig is, mi szedjük a lócitromot „magányosan” a legelőről… : )

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://equusmenhely.blog.hu/api/trackback/id/tr13396875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegepity 2011.11.23. 10:25:41

Kedves Éva!

Honnan lehet információt szerezni a meghirdetett karámpucolásokról, egyéb 'összejövetelekről'? Kint voltunk ugyan a hétvégén a menhelyen, de nem tudtunk a karámtakarításról, és sajnos nem úgy szerveztük a napunkat, hogy ott tudjunk maradni, pedig szívesen segítünk ilyesmikben is. Sem a honlapon, sem itt a blogon nem találtam semmit :( Rossz helyen nézem?
süti beállítások módosítása