Equus menhely "tanyablogja"

2011.10.08. 13:04

Üdv minden blog olvasónak!

Az Equusmenhely blogjában szeretnénk bemutatni a BOTTYÁN EQUUS Alapítványában történő nem minden napi dolgokat. Egy nagy család tele lovakkal, kutyákkal, macskákkal, kecskékkel, Lilivel, és a korát meghazudtoló Gyulával, az istálló őrével.

A bejegyzés trackback címe:

https://equusmenhely.blog.hu/api/trackback/id/tr503287425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vilcsek 2011.11.06. 18:59:19

Látogatás az őrbottyáni lovaknál
Tegnap ismét meglátogattam a Bottyan Equus Hungaria lómenhely lakóit. Igaz, most a látogatás elsődleges célja az volt, hogy elvigyem azokat a kutya és cicatápokat, konzeveket, melyeket egy kedves kolléganőm adományából vettem. Nagy örömömre csatlakozott hozzám lovas barátnőm és 9 hónapos kislánya is. Így együtt látogattuk végig a lovakat a karámban, a legelőn. Már több mint egy éve rendszeresen látogatom Rédei Éváék alapítványát úgy is mint önkéntes segítőjük és minden egyes alkalommal jóeső érzéssel állapítom meg magamban, hogy milyen szerencséje van azoknak az állatoknak, akik náluk leltek otthonra. Az a tisztaság, gondoskodás és szeretet, amivel ők az állataikat körülveszik, példa lehet bármelyik magyarországi lótartó, állattartó szemében. A naponta kitisztított istállóban este vastag, friss alom várja a legelőről, karámból bevezetett lovakat. A friss szénaillatot szagolva, a tisztára suvickolt etető, itatóedényeket látva szoktam mondani viccesen: "Szeretnék nálatok ló lenni!". A helyzet azonban nem ilyen idilli mint az a látogatónak tűnik. Mivel a jelenlegi lóállomány 42, ami tetemes szám, a megfelelő tartáshoz, takarmányozáshoz nem egyszerű előteremteni az anyagiakat, főként, mert számos beteg állat van a menhelyen, melyeknek állatorvosi költségei, adott esetben a műtétek költségei tetemes összeget tesznek ki. S akkor még nem is szóltunk a több mint 20 befogadott kutyáról, cicáról. Fontosnak tartjuk, hogy a támogatók, a vendégek tisztában legyenek ezzel a nehézségekkel, a hétköznapok küzdelmeivel, s azzal is, hogy némelyik lónak milyen kegyetlen sors jutott osztályrészül mielőtt az Alapítványhoz kerültek. Ezért az istálló falára elkezdtünk kitenni olyan fénykép tablókat, melyeken látható, hogy milyen állapotban kerültek a Bottyan Equus Hungaria Alapítványhoz. Az első tabló Szilajról, az egykori csődörcsikóról készült, akit tavaly februárban félig megfagyva találtak sorsára hagyva,és mentettek meg hosszas küzdelem után.

Szilajról és a többi lakóról beszámolók, képek a www.bottyanequus.com honlapon.
Vilcsek Adrienne
süti beállítások módosítása